En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Nasıl Bulurum?

En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Nasıl Bulurum?

Kendiniz ya da aileniz için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyor ancak en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası hangisi, emin olamıyor musunuz? Aslında sizin ve ailenizin ihtiyaçlarına en uygun Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sizin için en iyisidir. Bu kapsamlı TSS rehberimizde kendiniz ve aileniz için en uygun tamamlayıcı sağlık sigortası seçimi konusunda dikkat etmeniz gereken noktaların üzerinden geçeceğiz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Genel Sağlık Sigortası olan her vatandaşın yararlanabileceği bir sigorta türü olan tamamlayıcı sağlık sigortası, hem ayakta hem yatarak tedavi kapsamıyla beraberinde pek çok avantaj getirir. Tamamlayıcı sağlık sigortaları, özel hastane ve sağlık kuruluşlarının SGK ile gerçekleştirdiği anlaşma doğrultusunda hastalara hizmet sağlar. Bu sigorta türü, SGK'nın karşılamadığı sağlık masraflarını karşılar ve hastaya yalnızca belirli bir katılım payı ücreti yansıtılır. Bu şekilde poliçe kapsamı dahilindeki hastalıklar çerçevesinde hem ayakta hem yatarak tedavi masraflarının büyük ölçüde azaltılması amaçlanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası şirketi alternatifleri arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gerekenlere şimdi gelin, yakından bakalım.

En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir?

Sigorta kurumunuzu seçmeden önce kapsamlı bir araştırma yapın.

TSS yaptırmak istediğiniz şirketin güvenilirliğini, , kullanıcı yorumlarını, anlaşmalı kurum ağının yaygınlığını inceleyerek, sunduğu avantajlara ve ödeme kolaylıklarına bakarak sigorta şirketleri arasından eleme yapabilir ve içinize sinen bir isimde karar kılabilirsiniz.

İhtiyaçlarınızı net bir şekilde belirleyin.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce sağlık ihtiyaçlarınızı da belirlemeniz gerekiyor. Kendiniz için mi yoksa aileniz için mi bir sigorta yaptırmak istiyorsunuz? TSS yaptırmak istediğiniz aile üyelerinizin genel sağlık sigortası var mı? Unutmamak gerekir ki çoğu sigorta şirketi, kendisiyle birlikte eşine ya da çocuklarına da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranlara ek indirimler de sağlıyor, dolayısıyla bu kriteri de göz önünde bulundurmakta fayda var. Kendinize sormanız gereken bir diğer soru da tamamlayıcı sağlık sigortasının mı özel sağlık sigortasının mı size daha uygun olduğu. Tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortası arasında karar verirken Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Özel Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar (yazı yayına alındığında link verilmeli!) yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yaptıracağınız sigortanın avantajlarını öğrenin.

Her ne kadar ihtiyaçlarınıza en uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını ararken farklı paketler, poliçeler ve teminatlar ile karşılaşacak olsanız da genel olarak bakıldığında tamamlayıcı sağlık sigortasının hastalarına sunduğu pek çok ortak avantaj vardır. İşte onlardan bazıları:

  • Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları özel sağlık sigortası poliçelerine kıyasla daha düşüktür, bütçenizi korur.
  • Özel sağlık sigortası yaptırmadan da daha uygun fiyatlara kaliteli sağlık hizmeti alma imkanına sahip olursunuz.
  • TSS yaptırdıktan sonra yalnızca katılım payı ödemesi yaparak anlaşmalı tüm özel sağlık kuruluşlarından sağlık hizmeti alabilirsiniz.
  • Söz konusu ciddi sağlık problemleri olduğu zaman özellikle limitsiz yatarak tedavi teminatından yararlanarak büyük tedavi masraflarından kaçınabilirsiniz.
  • Acil sağlık sorunları ya da aniden ortaya çıkan rahatsızlıklar söz konusu olduğunda hızlıca kaliteli ve kalifiye sağlık hizmetine erişebilirsiniz.
  • Özel sağlık kuruluşlarının beraberinde getirdiği konfor ve esneklikten yararlanarak uzun süreler sırada bekleme zahmetinden kurtulabilir, MR ya da ultrason gibi uzun zaman dilimi gerektiren işlemler esnasında özel kurumların sunduğu rahatlıktan faydalanabilirsiniz.
  • Çalışanlar kendilerine ve ailelerine tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığında vergi indirimi avantajından faydalanabilir.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerine ferdi kaza teminatı ya da diş hizmeti paketi gibi ek teminatlar da dahil etmek mümkündür.
  • Ömür boyu yenileme garantisi bulunan tamamlayıcı sağlık sigortaları kapsamı değişmeden tamamlayıcı sağlık sigortanızın ömür boyu yenilenmesini sağlar.
  • Bazı sigorta şirketleri Tamamlayıcı sağlık sigortaları ile ücretsiz check-up hizmeti de sunar.

Sigorta poliçenizin kapsamına karar verin.

Bir tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce en iyisini seçtiğinizden emin olmak için alternatiflerinizin poliçe kapsamlarını da detaylı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. En uygun tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri arasından seçim yaparken şirketten şirkete göre değişebilen bu poliçeler, kapsam genişliği bakımından sizin için belirleyici bir faktör olacaktır. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatı olmak üzere iki farklı teminat bulunur. Yatarak tedavi teminatları genellikle limitsiz olarak sunulur ancak ayakta tedavi teminatları sigorta şirketine göre farklılık gösterebilir. Burada önemli olan, şirketin size sunduğu ve yıl içerisinde kullanabileceğiniz muayene sayısı hakkıdır.

Şirketin anlaşmalı hastane ağına göz atın.

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası tavsiyesi alırken şirketlerin hangi hastanelerle anlaşmalı olduğundan haberdar olmak da oldukça önemlidir. Örneğin düzenli olarak gittiğiniz ve sağlık hizmeti aldığınız bir özel kuruluş varsa, bu kuruluşun değerlendirmeye aldığınız sigorta şirketi ile anlaşmalı olmasını isteyebilirsiniz. Benzer bir şekilde bulunduğunuz lokasyona bağlı olarak size en yakın hastane ve sağlık kurumlarının ilgili şirketin tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında olup olmadığını da teyit edebilirsiniz.

Primleri göz önünde bulundurarak tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını karşılaştırın.

Elbette bir tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce ödeyeceğiniz tutar, en belirleyici kriterler arasında yer almaktadır. Sizin için en uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırmak isterken en pahalı tamamlayıcı sağlık sigortasının her zaman en kapsamlı ya da en kaliteli sigorta olmadığını, aynı şekilde çok uygun fiyatlı tamamlayıcı sağlık sigortasının da en kısıtlı poliçe anlamına gelmediğini unutmamak gerekir. Söz konusu tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları olduğu zaman primlerin belirlenmesinde birden fazla faktör vardır. Cinsiyetten yaşa, geçmiş hastalıklardan yaşanılan şehre kadar pek çok faktör tamamlayıcı sağlık sigortası primlerinin değişmesinde rol oynar. Poliçe içerisinde yer alan teminatlar ve ek teminat istenip istenmediği de tamamlayıcı sağlık sigortası primlerini doğrudan etkiler. 3 farklı plan seçeneği, geniş anlaşmalı kurum ağı ve 12 aya varan taksit imkanı ile siz de tamamlayıcı sağlık sigortanızı hemen Hepiyi Sigorta üzerinden yaptırabilirsiniz.

Poliçe dahilindeki hak ve indirimleri inceleyin.

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortasını ararken farklı sigorta şirketlerinin farklı hak ve indirimler sunduğunu unutmamak gerekir. Ömür boyu yenileme garantisi, aile indirimi, vergi iadesi ya da ücretsiz check-up hizmeti gibi hakların da poliçe dahilinde olup olmadığını netleştirebilir ve buna göre bir karar verebilirsiniz.

En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Poliçeniz Burada!

Bahsi geçen tüm bu avantaj ve faydalarla birlikte sadece size özel avantajlar da sunan Hepiyi Sigorta sayesinde siz de hemen bir tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi yaptırabilir, kendinizin ve ailenizin sağlığını güvence altına alabilirsiniz. 3 yıl kesintisiz sigortalılık döneminden sonra ömür boyu yenileme garantisi, bütçenize ve ihtiyacınıza uygun plan seçme esnekliği ve gelir vergisi öderken poliçeniz sayesinde vergi indiriminden faydalanma, Hepiyi tamamlayıcı sağlık sigortasının sunduğu ayrıcalıklardan sadece birkaç tanesi. Farklı plan seçeneklerimiz arasından yaptığınız seçim doğrultusunda hem ayakta hem yatarak tedavi teminatlarımızdan faydalanabilir ya da dilerseniz sadece yatarak tedavi teminatı da tercih edebilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan, içerisinde doktor değerlendirmesi, akciğer grafisi, EKG, tam kan sayımı, tam idrar tahlili, total kolesterol ölçümü ve sedimantasyon gibi geniş tetkiklerin bulunduğu check-up paketinden yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte ek teminat olarak yılda 1 kez diş muayenesi, panoramik röntgen, teşhis ve tedavi planlaması ve diş taşı temizliği gibi hizmetleri içeren diş hizmet paketimizi satın alabilir, ani ve beklenmedik kazalarda sizi ve ailenizi güvence altına alacak ferdi kaza teminatını da poliçenize ekletebilirsiniz. Bu ve bunun gibi sayısız avantajı bulunan Hepiyi Sigorta, en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası teminatlarına sahip olabilmeniz için daima yanınızda!