Kaskoda Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kaskoda Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko, aracın bir kazaya karışması durumunda araçta oluşabilecek hasarları karşılamak için yapılan bir sigorta türüdür. Kaskoda hasarsızlık indirimi denen bir kavram mevcuttur. Hasarsızlık indirimi nedir, kaskoda hasarsızlık indirimi nasıl elde edilir, gelin hep birlikte bakalım.

Kasko Hasarsızlık İndirimi Basamakları Nelerdir?

Kasko poliçe fiyatınızı belirleyen önemli unsurlardan biri olan hasarsızlık indiriminden yararlanmak için bazı şartları yerine getiriyor olmak gerekmektedir. Hasarsızlık indirimi için aracın hasarsız bir süreç geçirmesi ve poliçe yenileme dönemlerine dikkat edilmesi oldukça önemlidir. İndirim oranları ise hasarsızlık indirimi kademelerine göre belirlenir ve düzenli olarak yaptırılan kasko sigortası için daha uygun fiyat avantajı sunar.

Kasko Hasarsızlık İndirim Oranları Nelerdir?

Aşağıdaki listede görebileceğiniz gibi kasko hasarsızlık indirimi hesaplamaları yıldan yıla değişiyor olup, aracınızla herhangi bir hasar olmadan geçirdiğiniz her sigorta döneminin sonunda gelecek yıl için düzenlenen kasko primlerine uygulanmak üzere indirim hakkı elde etmenizi sağlar. Kasko hasarsızlık indirimi oranları şu şekildedir:

 

• İlk defa kasko sigortası satın alındığında %0

• İlk yıldan sonra sigorta süresi sonundaki yenileme oranı %30

• İkinci yıldan sonra sigorta süresi sonundaki yenileme oranı %40

• Üçüncü yıldan sonra sigorta süresi sonundaki yenileme oranı %50

• Dördüncü yıldan sonra sigorta süresi sonundaki yenileme oranı %60

• Beşinci yıldan sonra sigorta süresi sonundaki yenileme oranı %65

 

Buradan da anlayacağınız üzere kaskoda hasarsızlık indirimi, poliçelerden herhangi bir hasar talebinde bulunmayan sigortalıları ödüllendiren bir sistem olarak karşımıza çıkar. Sigortalı, arka arkaya ne kadar çok hasarsız yıl geçirirse veya sigorta şirketinden hasar talebinde bulunmazsa her sigorta döneminin sonunda gelecek yıl için düzenlenecek kasko poliçesine o kadar yüksek oranda indirim uygulanır. Hasarsızlık indirimi böylelikle araç sigortası prim ödemelerinde sürücüye tasarruf etme olanağı sunarken aynı zamanda sorumlu ve güvenli sürüşü de teşvik eder.

Kasko Hasarsızlık İndirimi Hangi Durumlarda Bozulmaz?

Aracınızın kaskosunu yaptırdıktan sonra hasarsızlık indiriminin bozulmasını veya bozulmamasını etkileyen birden fazla faktör vardır. En basit açıklamayla kasko hasarsızlık indirimi, aracınızın hasar almasıyla birlikte bozulan bir indirim hakkıdır. Bununla birlikte yaşanan kazada eğer kusur karşı taraftaysa ve aracınıza ait hasar masraflarını karşı taraf karşılayacaksa, bu durumda kasko hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Cam kırılması, radyo – teyp hasarı ve mini onarım gerektiren hasarlar da aynı şekilde hasarsızlık indirimi bozulmasına yol açmaz.

Kasko Hasarsızlık İndirimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Nasıl kasko hasarsızlık indirimi alırım?

Kasko hasarsızlık indirimi, araç sigortanızdan herhangi bir talepte bulunmadığınız her yıl için indirim kazandıran bir sistemdir. Örneğin beş yıl boyunca kaskonuzdan bir talepte bulunmazsanız, - beş yıllık hasarsızlık indirimi hakkınız olur. Kasko hasarsızlık indirimi alabilmek için, bir yıl boyunca herhangi bir hasar kaydı oluşturmadan araç kullanmanız yeterlidir.

Kasko hasarsızlık indirimi nasıl bozulur?

Elbette kasko hasarsızlık indirimi ne zaman bozulur sorusunun öncelikli ve en bariz cevabı, aracın hasar alması olacaktır. Aracın kazaya karışması, aracın herhangi başka bir biçimde hasar alması, araca ait herhangi bir masrafın sigorta tarafından karşılanmış olması ve sigorta süresinin bitmesinin ardından poliçenin 3 ay içerisinde yenilenmemesi de hasarsızlık indiriminin bozulmasına neden olan etkenler arasında.

Kasko hasarsızlık indirimi sorgulama nasıl yapılır?

Kasko hasarsızlık indirimi sorgulama işlemini kasko poliçeleriniz için e-Devlet üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Hasarsızlık indirimi araç değişimlerinde kaybedilir mi?

Kasko sigortasında hasarsızlık indirimi sigortayı yaptıran kişinin geçmişine göre değerlendirildiği için eski araç için geçerli olan hasarsızlık indirimi yeni araçta da aynı basamaktan devam ettirilebilir.